Pendik Belediye Başkanı Dr.Kenan Şahin Resmi Sitesi

Dumlupınar Hamid Aytaç Kültür Merkezi hizmete açıldı

Pendik Belediyesi tarafından yaptırılan Dumlupınar Hamid Aytaç Kültür Merkezi, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin de katıldığı törenle hizmete açıldı.  Törende ayrıca  mülkiyet sorunu çözülen mahallelerde hak sahiplerine tapu dağıtımı da yapıldı.

Mahallelere kültür merkezleri kazandırmaya devam eden Pendik Belediyesi, bu kez Dumlupınar Mahallesi’nde tamamlanan ve ünlü hattat Hamid Aytaç’ın adını taşıyan Kültür Merkezi’ni hizmete açtı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin de katıldığı açılıştan önce 10 mahallede başlayan tapu dağıtımı dolayısıyla kısa bir tören düzenlendi. Hak sahiplerine tapularını veren Bakan Güllüce, Pendik’i belediyecilik konusunda Türkiye’ye örnek gösterdiğini belirterek, “Gençliğim Fevzi Çakmak Mahallesi’nde geçti. Buraların eski halini çok iyi biliyorum. Pendik, mülkiyet konusunda problemleri çok olan bir bölge. Dünyanın en zor paylaşılan şeyi gayrimenkuldür. Onu dengeli bir şekilde bölmek ve insanların yüzünü güldürmek zordur. Bu zoru başardığı için Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin’i kutluyorum.” dedi.

Şehrin 16 noktasında tesis

Açılış töreninde onuşan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin de 5 yılda şehircilikte çok önemli işler yaptıklarını belirterek, “2009’da 107 milyon olan bütçemizi 2013’te 298 milyona çıkardık. Bu sayede şehrin 16 noktasında sosyal, kültür ve spor tesislerini yapabildik. Ayrıca buralarda kültür tarihimizde izler bırakmış önemli şahsiyetlerin adları yaşatacağımız için daha büyük gurur duyuyoruz.” dedi. Başkan Şahin, ilçede mülkiyet probleminde radikal çözümler üreterek tüm hak sahiplerini tapularına kavuşturmak için çalışma yürüttüklerini, 2013 Eylül ayından itibaren bir kısım tapuların verilmeye başlandığını, tapu süreci devam edenlerin de en geç 2015 yılında tapularını alacaklarını söyledi.

Kültür, spor, sanat ve eğitim bir arada

20. yüzyılın en ünlü hattatlarından olan Hamid Aytaç’ın ismini taşıyan Kültür Merkezi’nde sağlıktan eğitime, spordan kültüre birçok hizmet sunulacak.

Toplam 2 bin 585 m² alana sahip merkezin giriş katında 5 hekimin görev yapacağı Aile Sağlığı Merkezi bulunuyor. 1. Katında yer alan Bilgi Evi’nde ise gençlerin ders çalışması için etüt sınıfları, kütüphane, konferans salonu, kütüphane, internet odası ve kafeterya yer alıyor. 2. katta müzikten resime, yabancı dilden ebruya çeşitli kursların verileceği, ayrıca sergi salonu, zeka oyunları odasının da bulunduğu Gençlik Merkezi, en üst katta ise kadınlara hizmet verecek fitness salonu bulunuyor.

 

Haberin Devamı: http://www.kenansahin.com.tr/haberdetay-229-dumlupinar-hamid-aytac-kultur-merkezi-hizmete-acildi-

 

Veli Baba Mahallesi Konut Yapımı 

Haberin Devamı: http://www.kenansahin.com.tr/sayfa-91-veli-baba-mahallesi-konut-yapimi

 

Akşemseddin Kültür Merkezi’nin açılışı ve sosyal konutların teslim töreni Çevre Bakanı İdris Güllüce’nin katılımıyla gerçekleşti.

Haberin Devamı: http://www.kenansahin.com.tr/haberdetay-8323-aksemseddin-kultur-merkezi%E2%80%99nin-acilisi-ve-sosyal-konutlarin-teslim-toreni-cevre-bakani-idris-gulluce%E2%80%99nin-katilimiyla-gerceklesti_

 

Velibaba Konutları İnşası devam ediyor 

Haberin Devamı: http://www.kenansahin.com.tr/haberdetay-98-velibaba-konutlari-insasi-devam-ediyor

 

Dr.Kenan Şahin (Pendik Belediyesi Başkanı Web Sitesi)